12 Kasım 2012


ISPANAKLI PİDE

 
İşte nefis bir pide...Haftasonu kahvaltı masalarınıza renk katacak, yumuşacık bir pide tarifi geliyor.Ispanak sevmeyenlere de alternatif olabileceğini düşünüyorum, ayrıca yapılışı da çok pratik. Deneyin derim...

 
 
ISPANAKLI PİDE
 
MALZEMELER
 
1 paket instant maya
1su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ (büyük çay  bardağı)
1 yumurta (sarısı üzeri için )
Tuz
Susam,çörekotu
 
 İÇ HARCI İÇİN
 
Yarım kg.ıspanak
1 su bardağı lor peyniri,
1 büyük soğan
Tuz
Karabiber,pulbiber
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
 
YAPILIŞI
 
  1. Hamuru yoğurup,mayalanması için bir kenarda üzeri örtülü bir şekilde bekletin.
  2. Bu arada, ıspanakları güzelce temizleyip (ben tuzlu sirkeli suda biraz bekletirim) doğrayın.Soğanı yemeklik doğrayıp tuzla iyice yumuşatarak ovun ki pişince sert olmasın, çünkü iç harcı çiğ olacak.
  3. Ispanak,soğan,lor peyniri,tuz,karabiber,pulbiber ve sıvıyağı iyice karıştırın.
  4. Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya (daha fazla parça da olabilir) bölün.
  5. Merdane ile uzun (diktötgen gibi) olacak şekilde açın,iç harcını koyup,iki tarafı da ortda kalacak şekilde kapatın.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam ve çörekotu ilave edin.
  7. 180 dereceli fırında pişirin.
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 


1 yorum: