15 Kasım 2012

 
DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE

 
 


MALZEMELER
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 100 gr. tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 -2 çay bardağı damla  çikolata 
  • Aldığı kadar un (3 su bardağından biraz fazla un)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,damla çikolataya bulayıp tepsiye dizin.
  • 160 derecelik önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder