8 Ağustos 2012

TENCEREDE PEKMEZLİ KEK

       Fırın olmadan da kek yapılabiliyormuş :) Gerçekten çok lezzetli ve güzel bir tarif, tek dezavantajı fincanlarla sınırlı sayıda olması :)) Dilerseniz fincan yerine küçük kaseler de kullanabilirsiniz.Hatta büyük tek bir kase ile pişirdikten sonra ortadan keserek, krema ilavesiyle küçük bir pastacık da yapabilirsiniz.Mutlaka deneyin derim... 

TENCERE KEKİNİN PÜF NOKTALARI
*Öncelikle bilinki tencerede kek pişirmek,fırındakinden daha kolaydır.nem oranı yüksek olduğu için kabarması daha fazladır,ve daha yumuşaktır.
*Önemli olan verilen süre içerisinde kekin ağzını hiç açmamaktır.Su koymayıda unutmayın fakat suyu fazla koyarsanız,kaynama esnasında su kekin içine girebilir.
*Şeker yerine pekmez kullanılan bu kek çocuklarınız için faydalı olacaktır.

      Malzemeler
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Bir buçuk su bardağı un
  • Kabartma tozu


  1. Önce yumurta ve pekmezi daha sonra bütün malzemeleri birlikte çırpın.
  2. Daha sonra çay fincanlarınızı ya da küçük kaselerini yağlayın ve kek hamurundan sadece 1 kaşık doldurun.(Çok fazla kabaracağı için fazla doldurmayın.Bu hamurdan 8-10 fincan kek çıkıyor.)
  3. Tencereye bu fincanları ya da kaseleri sıralayın ve içine fincanların yarısına gelecek miktarda su koyun.
  4. Tencerenin üstünü temiz bir havlu örttükten sonra tencerenin kapağını sıkıca kapatın.
  5. Kaynamaya başladıktan sonra altını iyice kısın
  6. Tencereden gelen tak tak seslerini umursamayın  :)))
  7. 25 dakika boyunca ağzını hiç açmayın.
  8. Altını kapattıktan sonra,15 dakikada o şekilde bekleyin bu sürenin sonunda artık kekinizi çıkarabilirsiniz.
Dilerseniz üzerine krema ya da çikolata sos ile servis yapabilirsiniz.Ayrıca pasta keklerinizi kalıpları farklı kullanarak bu yöntemle yapabilirsiniz...

1 yorum:

  1. ben de öğrenciyim ve fırınım yok.bunu deneyeceğim.

    YanıtlaSil