FAVA
Malzemeler
- 250 gr kuru bakla
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 küp şeker
- 4 su bardağı su
- 1 ufak çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 adet limon
- Bir tutam dereotu
- Baklayı geceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayın ve tencereye alın.
- Kuru soğanı doğrayarak baklanın üzerine ekleyin. Tuzu ve şekeri ilave edin. Üzerine suyu da koyarak pişmeye bırakın.
- Baklalar iyice suyunu çekip ezilecek kıvama geldiğinde ocağı kapatın. Blenderdan geçirip pürüzsüz hale getirin.
- Derince bir porselen veya cam kabı suyla ıslatın. Hazırladığınız favayı içine dökün. Buzdolabında birkaç saat dinlenmeye bırakın. Servis edeceğiniz günden 1 gün önce de yapabilirsiniz.
- Servis edeceğiniz zaman favayı kalıptan ters çevirerek çıkarın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağını karıştırarak hazırladığınız sosu gezdirin. Sosu içine de alması için üzerine birkaç yere kaşık darbesi atabilirsiniz. En son kıyılmış dereotu ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder